FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali, sona erdi – Yaşam

FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali, sona erdi – Yaşam



Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncü kez düzenlenen FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali, üç gün boyunca Antalya’nın Karaalioğlu Parkı’nda gerçekleştirildi. “Akdeniz Mutfağı” temasını taşıyan etkinliğe yerli ve yabancı katıldı. Festival kapsamında panel, söyleşi ve workshoplar düzenlendi.Festivalde, şef Rafet İnce lagos balığı hazırladı ve Özge Şahin atıksız mutfak uygulamalarını tanıttı. Ayrıca, Şef Mehmet Özer Antalya’nın narenciye ürünlerine vurgu yaparak susamlı guacmola workshopu gerçekleştirdi. Şef Türev Uludağ ise istilacı balık türlerinden Aslan Balığı tabağı hazırladı. Ünlü şeflerin katılımıyla gerçekleşen etkinliklerde, gastronomi alanında çeşitli sunumlar ve gösteriler yapıldı.Festivalin son gününde, workshopların yanı sıra, yerel ürünlerin tanıtımı ve yarışmalar düzenlendi. Antalya’nın tanınmış yemek markalarının mutfakları ziyaretçilere sunuldu. Üniversitelerarası yemek yarışmasında, Akdeniz Üniversitesi öğrencileri “Yeni Dünya Dolması”, “Mutancana Sarma” ve “Keçiboynuzlu Baklava” ile birinci oldu. Ayrıca, ilçe belediyeleri yerel ürünlerini tanıttı.Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, etkinlik sonunda şeflere plaket takdim etti ve katılımcıların ilgisinin festivalin büyümesine katkı sağlayacağını belirtti.

Bu haber 15 defa okunmuştur.



Source link

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Yazılar